Yapay zeka platformlarıyla kripto cüzdanlarını hedef alıyor

PRODAFT: EncryptHub, Web3 Geliştiricilerini Hedef Alan Yeni Bir Kampanya Başlattı

İsviçre merkezli siber güvenlik firması PRODAFT, finansal amaç güden tehdit aktörü EncryptHub’un, Web3 geliştiricilerini hedef alan yeni bir kampanya başlattığını duyurdu. Bu grup, Norlax AI gibi sahte yapay zeka platformlarını kullanarak kurbanlarını tuzağa düşürüyor. Sahte iş teklifleri ve portföy değerlendirme davetleri ile geliştiricileri çeken bu platformların arkasındaki amacın, Fickle Stealer adlı bilgi çalma yazılımını kurbanların cihazlarına yüklemek olduğu belirtiliyor.

Web3 Geliştiricileri Hedefte

Web3 geliştiricileri, kripto para cüzdanları, akıllı sözleşme kodları ve hassas test ortamlarına erişim sağladıkları için saldırganların öncelikli hedefi haline gelmiş durumda. Bu geliştiriciler genellikle serbest çalışıyor veya merkeziyetsiz projelerde yer aldıkları için klasik koruma yöntemleriyle korunmaları zorlaşıyor.

Siber Saldırılar Nasıl Gerçekleşiyor?

Saldırı zinciri, geliştiricilere sahte iş görüşmesi veya portföy incelemesi bahanesiyle Telegram ve X gibi platformlardan sahte toplantı bağlantıları göndererek başlıyor. Bu taktiği kullanan saldırganlar, aynı zamanda Remote3 adlı Web3 iş ilanı platformuna başvuranları da aynı yöntemle hedef alıyor. Saldırganlar, kurbanları Google Meet üzerinden görüşmeye çağırıp ardından Norlax AI’ya yönlendirerek tuzağa düşürüyor.

Kurbanlar, sahte bir hata mesajı altında güncel olmayan ses sürücüsü uyarısı alıyor. Mesajdaki bağlantıya tıkladıklarında, gerçekte zararlı bir yazılım olan ve Realtek HD Audio Driver gibi görünen bir dosya indiriliyor. Bu yazılım, PowerShell komutlarıyla Fickle Stealer’ı cihazda aktif hale getiriyor.

Yeni Ransomware ve Saldırı Teknikleri

PRODAFT, tehdit aktörleri EncryptHub gibi grupların sahte AI uygulamaları aracılığıyla kripto cüzdanları, geliştirici kimlik bilgileri ve hassas proje verilerini başarıyla topladığını belirtiyor. Bu verilerin yasa dışı piyasalarda satılması veya kötü amaçlı kullanılmasıyla farklı para kazanma stratejilerine işaret ediliyor.

Ayrıca, Trustwave SpiderLabs Haziran 2025’te ortaya çıkan KAWA4096 adlı yeni bir fidye yazılımını tanıttı. ABD ve Japonya merkezli şirketlere saldıran bu yazılım, paylaşılan ağ sürücülerindeki dosyaları hızlıca şifreleyen çoklu iş parçacığı kullanan yeni bir yöntemi benimsemiş durumda.

Diğer yandan, BlackByte grubunun bir parçası olduğu iddia edilen Crux adlı başka bir fidye yazılımı da Temmuz ayında keşfedildi. Saldırganlar, RDP üzerinden elde edilen meşru kullanıcı bilgileriyle ağlara sızarak kötü amaçlı komutları gizleme ve sistem kurtarma seçeneklerini devre dışı bırakma yoluna gidiyor.

Siber güvenlik uzmanları, bu tür saldırılara karşı Windows işlemlerini dikkatle izleyen ve uç nokta algılama-tepki sistemlerini kullanan kurumların saldırganları erkenden fark edebileceğini öneriyor.

Related Posts

Ubisoft’un yeni şirketinde yönetim değişikliği: İki isim ortak CEO oldu

Ubisoft, Assassin’s Creed, Rainbow Six ve Far Cry serilerine odaklanan yeni yan kuruluşunun yönetimini Christophe Derennes ve Charlie Guillemot’a emanet etti.

System Shock 2’nin 25. Yıl Remaster’ı ekranlarını kasvetle kuşatıyor

Portland merkezli Nightdive Studios, geçmişin kült oyunlarını modern çağa taşımaya devam ediyor. Bu kez 1999’da Ken Levine önderliğinde geliştirilen ve zamanının çok ötesinde bir yapım olan System Shock 2, 25. yıl şerefine remaster edilerek yeniden …

WhatsApp kullanıcıları dikkat: Reklamlı dönem resmen başladı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta uzun süredir gündemde olan reklam gösterimi, son güncellemeyle birlikte kullanıcıların karşısına çıktı. Yeni sistemle birlikte, “Durum Reklamları” adı verilen özellik devreye girdi. Instagram hikayelerine …

Göz alıcı Eriksholm macerası oyuncuları mest etti

Eriksholm: The Stolen Dream, İsveç’in Göteborg kentinden 18 kişilik küçük bir ekibin geliştirdiği, 20. yüzyıl başlarında geçen kurgusal bir İskandinav kasabasında yaşananları konu alıyor. Oyuncular, hastalıktan yeni iyileşmiş genç Hanna karakterini …

‘Grok’ tartışması yapay zekadaki gizli tehlikeyi yeniden akıllara getirdi

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu yapay zeka şirketi xAI’ın sohbet robotu Grok’un, güncellemenin ardından kullanıcılara verdiği “filtresiz” cevaplar, yapay zekanın makul ve gerçek sonuçlar yerine kullanıcılara bazı bakış açıları yüklemeye çalışarak “siyasi zehirlenmeye” yol açtığı yorumlarını gündeme getirdi.

Chaplin’in kayıp klasiği teknolojiyle geri döndü: Artık 4K

Hollywood’un unutulmaz eserlerinden The Gold Rush (Altına Hücum), Charlie Chaplin’in 1925 yılında çektiği orijinal versiyonuyla, tam 99 yıl sonra ilk kez yeniden beyazperdede. Üstelik bu kez 4K çözünürlükte ve bugünün ileri dijital teknolojileriyle restore edilmiş olarak.