Özel hastanelerde planlı sezaryen doğum yasaklandı

Sağlık Bakanlığı, Sezaryen Doğumla İlgili Yönetmeliği Güncelledi

Sağlık Bakanlığı, “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programı kapsamında “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik’i” güncelledi ve yeni düzenlemelere gitti. Yönetmelik, özellikle “sezaryen doğum” konusunda önemli kararlar içeriyor.

Planlı Sezaryen Doğuma Kısıtlama Getirildi

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte artık özel tıp merkezlerinde tıbbi gerekçe olmadan planlı sezaryen doğum yapılmayacak. Normal doğum tercih eden merkezler için doğum ünitesi şartı getirilirken, ameliyathanesi olmayan merkezlerde doğum ünitesine izin verilmeyecek.

Doğum ünitelerinin giriş çıkışları kontrol edilebilir nitelikte olacak ve ameliyathaneye kolay ulaşılabilir şekilde konumlandırılacak. Doğum salonları en az 16 metrekare olacak, doğuma ilişkin tüm kayıtlar elektronik ortamda tutulacak ve merkezi bir bildirim sistemine entegre edilecek. Uzman doktor sayısı 10 ve üzerinde olan merkezlerde cerrahi müdahale birimi kurulabilecek.

Resmi Gazete’de Yayımlanan Yönetmelik

Resmi Gazete’de yayımlanan maddeye göre, tıp merkezlerinde normal doğum yapılabilmesi için belirli kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Ameliyathanesi olmayan merkezlerde planlı sezaryen doğum yapılamayacak ve doğum ünitesi kurulması zorunlu hale gelecek.

Sivasspor’un Pankartı ve Erdoğan’ın Tepkisi

Sivasspor’un geçtiğimiz haftaki maçında açılan ‘Doğal olan normal doğumdur’ pankartı bazı kesimler tarafından eleştiri almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bakanlığın normal doğumu teşvik etmesi, sizi niçin bu kadar rahatsız ediyor?” ifadelerini kullanarak konuya açıklık getirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Related Posts

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunlarından biri gelecek kaygısı. Zorlaşan hayat şartları gençleri, geleceğe karşı umutsuzluğa düşürüyor. Şen, bu sürecin gençleri nasıl etkilediğini gazetemize anlattı.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Aşı reddi artıyor: Halk sağlığı tehlike altında!

Son yıllarda dünya genelinde artan aşı reddi, halk sağlığı açısından büyük riskler oluşturuyor. Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, aşılamanın her yıl milyonlarca hayat kurtardığını vurguladı.

İktidar sağlık sistemini öve öve bitiremiyor, yurttaş derdine çare bulamıyor: Bir ay sonraya randevu isyanı!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Sağlık hizmeti konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz” açıklamasını yaptı. Ancak 1 ay sonraya randevu verilen yaşlı kadının videosu, Memişoğlu’nun sözleriyle çelişti. Yaşlı kadının “Ben nasıl dayanacağım. Ben ister miyim böyle olmayı” diyerek kendini yere bırakması kamuoyunun büyük tepkisine yol açtı.

Gece uyumuyorsanız tehlikedesiniz: Uykusuzluğunuz o hastalığı tetikliyor

Uyuyamadığınız her gece, vücudunuz savunmasız hale geliyor olabilir mi? Uykusuzluk sadece yorgunluk değil, bağışıklık sisteminizin çökmesine ve hatta kanser riskinizin artmasına neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir