Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Dilin Kilo Verme Sürecinde Rolü: Yeni Araştırma Detayları

Kilo verme sürecinde dilin önemli bir rol oynayabileceğini biliyor muydunuz? Son araştırmalar, dilin ve tat reseptörlerinin incelenmesinin kilo kontrolünde etkili olabileceğini gösteriyor.

Çinli araştırmacılar tarafından dil ve tatlı tat reseptörlerinin üç boyutlu yapısının haritasının çıkarılmasıyla ilgili yapılan yeni çalışma, tatlı tadı algılayan reseptörlerin diğer tatlar gibi evrimleştiğini ortaya koyuyor. Bu durum, şekerli gıdalara olan ilgiyi ve tüketimi artırarak enerji ihtiyacını karşılama eğilimimizi açıklıyor.

Araştırmacılara göre, tatlı tat reseptörlerinin işleyişinin detaylı bir şekilde anlaşılması, şekere karşı isteğimizi düzenleyebilecek yeni stratejilerin geliştirilmesine olanak tanıyabilir.

Columbia Üniversitesi ve Howard Hughes Tıp Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmacı olan Dr. Juen Zhang, yaptığı açıklamada, “Şekerin obezite üzerindeki etkisi göz ardı edilemez” dedi.

Günümüzde kullanılan yapay tatlandırıcıların şeker isteğini azaltmadığı belirtiliyor. Ancak, tat reseptörlerinin yapısı hakkındaki bilgi sayesinde daha etkili çözümler geliştirilebileceği ifade ediliyor.

Zhang ve diğer araştırmacılar, tatlı tat reseptörü üzerine yapılan çalışmalar için üç yıl boyunca yoğun çaba harcadılar. Kriyo-elektron mikroskopi adı verilen bir teknoloji kullanarak reseptörün 3 boyutlu yapısını incelediler.

Çalışmanın ortak yazarı Dr. Anthony Fitzpatrick, reseptörün bağlanma cebinin yapısının belirlenmesinin önemine vurgu yaparak, onun işleyişinin anlaşılmasının son derece kritik olduğunu belirtti.

Araştırmanın diğer bir yazarı olan Andrew Chang ise, “Bilimsel anlayışımızı ilerleterek insanlara yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.

Şeker tüketiminin obezite ve diğer sağlık sorunlarıyla ilişkilendirildiği bilinen bir gerçek. Bu nedenle, tat reseptörlerinin incelenmesi, obeziteyle mücadelede yeni yöntemlerin geliştirilmesine katkı sağlayabilir.

Bu tür araştırmaların obeziteyle mücadelede önemli bir etken olabileceği ve sağlıklı yaşam için yeni kapılar açabileceği belirtiliyor.

Related Posts

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

YouTube, mini oynatıcı tasarımını değiştiriyor!

YouTube, Android uygulamasındaki mini oynatıcı arayüzünü bir kez daha yeniliyor. Geçtiğimiz yıl yaptığı değişiklikle daha büyük ve işlevsel bir mini oynatıcı sunan platform, aldığı yoğun eleştiriler sonrasında, bu tasarımı geri çekiyor ve daha sade …

Doom hayranlarına özel ekran kartı “ROG Astral GeForce RTX 5080” satışta

ASUS Republic of Gamers (ROG), Doom hayranlarının ilgisini çekecek ekran kartını çıkardı. ROG Astral GeForce RTX 5080 Doom Edition, Bethesda ve id Software ile iş birliği içinde sınırlı sayıda üretildi. Ekran kartıyla birlikte harika ürünler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir