Android kullanım istatistikleri yayınlandı: Android 15 hayal kırıklığı yarattı

Google Android 15 Sürümü Kullanım İstatistiklerini Paylaştı: Kullanıcılar Hayal Kırıklığı İçinde

Google, uzun bir aranın ardından Android sürümlerinin kullanım oranlarını paylaştı. En son güncelleme 11 ay önce yayınlandığı için Android 15‘in kullanım oranlarına ilişkin bilgilere ilk kez erişme fırsatına kavuşuyoruz.

Android 15, ilk olarak Eylül 2024’te Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kapsamında kullanıma sunulmuş, bir ay sonra da Pixel cihazlara gelmişti. Hemen sonra, OnePlus ve Nothing gibi üreticiler cihazlarına kararlı sürümü vermeye başlamıştı. Samsung’da ise işler yavaş ilerledi ve Android 15 tabanlı One UI 7 sürümünü dağıtmakta zorlandı.

Android 15 cihazların sadece %4,5’inde yüklü

Rakamlara gelirsek, Android tarafındaki yavaş benimsenme sorunun devam ettiğini görüyoruz. 1 Nisan itibarıyla Android 15 cihazların sadece %4,5’inde yüklü bulunuyor. Samsung son haftalarda One UI 7’yi dağıtmaya başladı ancak bu cihazlar rakamlara dahil değil. Dahil olsa bile rakamın oldukça düşük olacağı aşikar.

Diğer sürümlere baktığımızda, en çok kullanılan sürümün %24,4 ile Android 14 olduğunu görüyoruz. Onu %16,8 ile Andoid 13 takip ediyor. Android 9 ve 10 gibi çok eski sürümlerin bile önemli oranda cihazda aktif olarak kullanıldığı dikkatleri çekiyor. Bu durum, akıllı telefon üreticilerinin cihazlarına yeterli yazılım desteği vermemesinden kaynaklanıyor. Özellikle uygun fiyatlı modellerde yazılım destek süresi son derece az. 

Son dönemde başta Samsung olmak üzere Android telefon üreticileri güncelleme sürelerini uzatmış olsa da, zamanında verilmeyen ve oldukça geciken güncellemeler sorun olmaya devam ediyor.

Related Posts

Fren arızası Ford’u harekete geçirdi: 300 bine yakın araç geri çağrıldı

ABD’de Ford’a ait 273 binden fazla araç, fren arızası riski nedeniyle geri çağrıldı. Geri çağırma, 2022-2024 model bazı SUV modellerini kapsıyor.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.