Hala sigara mı içiyorsunuz? Akıllı saat daha hızlı bırakmanıza yardımcı olabilir

Akıllı Saat Kullanarak Sigarayı Bırakma Yöntemi Test Edildi

Bristol Üniversitesi araştırmacıları, katılımcıların üçte ikisinin akıllı saatlerin yerleşik hareket sensörleri aracılığıyla sigarayı bırakabileceğini ortaya koyan bir uygulama geliştirdi.

Bu yazılım sayesinde sigara içme alışkanlıklarını fark eden uygulama, el hareketlerini tanıyarak kullanıcıya önlem mesajları iletiyor.

Uygulama, 18 katılımcı üzerinde yapılan test sonuçlarına göre, sigarayı bırakmak isteyen insanların hareket sensörleri aracılığıyla elde ettikleri farkındalığın arttığını gösterdi.

Test edilen katılımcılardan %66’sı uygulamanın hem uygulanabilir hem de kabul edilebilir olduğunu ifade etti. Bu müdahale için akıllı telefon bağlantısına ihtiyaç duyulmuyor.

Sağlık Uzmanlarından Sigarayı Bırakma Tavsiyeleri

Bristol Tütün ve Alkol Araştırma Grubu’ndan Chris Stone, akıllı saatlerin sigara içme alışkanlıklarını değiştirmede etkili olabileceğini belirtti.

Stone, sigarayı bırakmaya çalışanların karşılaştığı zorlukları anlayarak, akıllı saatler aracılığıyla müdahale edilmesinin başarı şansını artırabileceğini vurguladı.

Sigara içmenin kanser riskini arttırdığı bilinmekte olup, sigarayı bırakmanın bu riski azaltmanın en etkili yol olduğu kaydediliyor.

Cancer Research UK’den Alizée Froguel, araştırmanın sigarayı bırakmak için yeni yöntemler geliştirme potansiyeline işaret etti. Ancak etkinliğin değerlendirilmesi için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Sigara İçme Oranları Ülkeler Arasında Değişkenlik Gösteriyor

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, Birleşik Krallık’ta sigara içenlerin oranı azalmış olsa da hala 6 milyondan fazla yetişkin sigara kullanımına devam ediyor.

ABD’de sigara kullanımı halen yaygın olup, nüfusun %11,6’sı sigara içiyor. AB’de ise sigara içme oranları ülkelere göre değişkenlik gösteriyor. Bulgaristan’da bu oran %35 iken, İsveç’te %8 olarak kaydediliyor.

Kısacası, akıllı saatler kullanılarak sigarayı bırakmanın önemli bir adım olabileceği araştırmalarla desteklenmekte ancak başarılı olmak için çeşitli yöntemlerin bir arada kullanılması gerektiği vurgulanıyor.

Related Posts

Bir bu eksikti! Kolombiya’da insansız denizaltı yakalandı: Elon Musk detayı şaşırttı

Kolombiya ordusu, nisan ayında ülkedeki Tayrona Ulusal Parkı açıklarında bir narko-denizaltısı bulduğunu ilk kez kamuoyuna duyurdu. Görüntülerde, gri renkteki narko-denizaltısının ön kısmında bir Starlink anteni bulunurken donanmadan bir sözcü …

Almanya’da taksiciler özel ulaşım hizmeti veren şirketleri protesto etti

Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Mainz, Wuppertal, Düsseldorf, Bonn ve Köln gibi büyük şehirlerde konvoylar oluşturan taksiciler, internet uygulaması üzerinden özel ulaşım hizmeti veren Uber, Bolt ve benzeri paylaşımlı yolculuk şirketlerinin …

Son dakika… Bursa’da deprem meydana geldi: İstanbul da hissetti…

AFAD verilerine göre Bursa’da 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi

DEM Parti: Öcalan ile görüşmek için Türkiye’ye 39 kişilik yabancı heyet geldi

Terör örgütü PKK’nin lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla Türkiye’ye gelen 39 kişilik yabancı heyet, İstanbul’da DEM Parti yöneticileriyle buluştu.

Ünlü popçudan itiraf: Kaç kere kürtaj oldum hatırlamıyorum

Ünlü şarkıcı Lily Allen, Miquita Oliver beraber yaptığı podcast yayınında hayatında dair çarpıcı bir itirafta bulundu. 40 yaşındaki pop sanatçı kaç defa kürtaj olduğunu hatırlamadığını söyledi.

Husilerden İsrail’e füze saldırısı: Hava savunma sistemleri devreye girdi

İsrail ordusu, Yemen’den fırlatılan bir füzenin ve ülkenin farklı bölgelerinde uyarı sirenlerinin çalmasına neden olduğunu bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, füzenin hava kuvvetleri tarafından engellendiği kaydedildi.